Недеља Отаца у цркви Св. Јована Крститеља

Објављено у Новости, Текстови
IMG_1496

Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Господин Иринеј је у недељу 1. јануара 2017. године посетио патерсонску парохију, где је служио своју прву Св. Литургију у овој парохији као Епископ Источноамерички, као и прву Св. Литургију у Новој 2017. календарској години. Иако је био први јануар, посета нашег оца и архијереја је била свечана и достојанствена. На светом литургијском сабрању присуствовало је преко 110 верних. Сви су молитвено пратили Св. Службу и надахнути говор Епископа поводом недеље отаца. Црквени хор, а и цела црква су складно одговарали на јектенија и молитве. Св. Тајну Исповести и Причешће је примило 35 верних. На крају службе, поводом недеље отаца, одржали смо помен за све упокојене оце.

Након молитвеног дела, у црквеној сали деца су дочекла Епископа и локалног свештеника са конопцима и везивала. Епископ и свештеник су дајући поклоне деци били одвезани, а затим је за све присутне уприличен свечан ручак, припремљен од Кола сестара при нашој парохији.

Захваљујемо се нашем Епископу на његовј љубави и благослову наше зајендице као и свима присутним који су уприличили да ово молитвено парохијско сабрање око свога Епископа протекне у дивној хришћанској и братској атмосфери.

Желећи свима благословене наступајуће празнике Хирстовог рођења, поздрављамо вас поздравм мира и добре воље међу нама.

Прота Ђокан

IMG_1471IMG_1478IMG_1511IMG_1512

Црквени календар